Klubmodul henter siden
Rødehavet - klubtur
Tilmeldingsfrist er overskredet

Kære flaskedykker i Jernlungerne og andre DFS klubber

 

Rødehavet kalder. Det er lykkedes mig at booke en båd til Jernlungerne, på en af de fedeste ture til Rødehavet, hvor vi skal ud at se store dyr – hajer, delfiner, skildpadder, samt se vrag på meget dybe dybder.

Vi vil gerne inviterer andre flaskedykker med på denne oplevelse, så har du et gyldigt ce3rtifikat og har lyst til at dykke sammen med os, så tilmeld dig senest 1 marts 2024 

 

Højdepunktet er Daedalus Reef, hvor chancerne for at opleve de store grupper af hammerhajer, netop er størst om efteråret. (Vandet er 26 – 28 grader og luften er 28 – 31 grader)

 

1-2 dyk første og sidste dag, 3-4 dyk de øvrige dage. 

 

Tovholder: Charlotte Cavagnaro

Telefon: 20449136

Mail: charlotte_cavagnaro@yahoo.dk

 

Rute: BDE - Brothers, Daedalus, Elphinstone.

 

Dato: 1.-8. september 2024

 

Båd: TALA - Red Sea Explorers. (Plads til 22 personer)

Se båden her: https://www.redseaexplorers.com/liveaboard/mv-tala         

 

Fly: Direkte t/r Kastrup/Hurghada (lander på udrejse i Hurghada omkring midnat, og hjemrejse i Kastrup tidlig aften)

 

Pris inkl. alt pr. person: 14.995,- kr.

Depositum 1/3 af prisen betales senest 1 marts. 2024 (Du får opkrævning pr.mail

Resten af rejsen skal betales senest 3 måneder før afrejse. (1. juni 2024)


Ved tilmelding skal du oplyse følgende:

Navn, som det står i dit pas

Adresse

Telefonnummer

E-mail

FødselsdatoPriserne er inkl. Nitrox (til rekreativ dykning) & visum.

 

Eneste ekstra omkostninger er:

 

- Leje af udstyr på båden, hvis du skal leje udstyr

- Drikkepenge til besætningen om bord – beregn sammenlagt ca. 90 Euro

- Evt. køb af alkohol om bord – afregnes ved afrejse – bådene modtager kun kontanter - Euro

 

Bustransport: (Vi var heldige!!) Båden starter i Hurghada og slutter i Hurghada. Dvs. der er kort bustur på 30 minutter kun! Dog er der altid en lille risiko for, at der sker ændringer i, hvor båden slutter. Worst case, slutter den sydpå, og man skal køre turen i bus (3-3,5 timer), men det er fra morgenstunden, så det er ikke med natteroderi og manglende søvn. Men som det ser ud nu, slipper vi for begge veje med lang bustransport

 

Almindelig rekreativ og Tec dykning – begge dele er muligt på turen

 

På Red Sea Explorers' både er der altid mulighed for tec-dykning. Guiderne og besætningen er gearet til det. Det er de bedste i Rødehavet! Der er også UV-scootere om bord, som man kan leje, plus man kan tilkøbe helium. De kan håndtere rebreather, dobbeltsæt, stage osv. Om du er til rekreativ dykning eller teknisk dykning, så kan det planlægges til turen. Så hold dig endelig ikke tilbage, hvis du er til teknisk dykning. Et par af vragene ligger på ned til 80 meters dybde.

 

VIGTIGT:

 

Da jeg skal betale depositum for båden senest 31. januar, er det vigtigt, at jeg har en tilkendegivelse fra dig om du ønsker, at deltage på denne grupperejse for Jernlungerne. Jeg skal helst have minimum 10 deltagere for at kunne holde prisen. Det kunne være rigtig hyggeligt, hvis alle 22 pladser blev Jernlungepladser – men er det ikke muligt, så sætter jeg resten af pladserne i udbud til andre klubber, så vi kan holde prisen. 

(Hvis pladserne ikke er booket den 1. april, så sælges de til anden side. Har du et familiemedlem, en ven eller veninde der gerne vil med, så kontakt mig endelig)

 

 

Hvilke certificat skal du have?

 

Turene er for alle cetificeret flaskedykkere. Dykkene tilpasses til den dybde du har certifikat til. 

Er det et stykke tid siden, at du var i vandet sidst, så kan jeg kun anbefale, at deltage i klubbens

dykkerture hen over sommeren. Det er vigtigt, at du får dine dykkerrutiner ind på rygraden. 

Det er guld værd på sådan en tur. 

 

 

Rute: BDE - Brothers, Daedalus, Elphinstone – lidt flere detaljer

Området er kendt for at dets forskellige typer hajer. Her kan du møde Oceanic whitetips, hammerhajer, rævehajer, revhajer, silkehajer, silvertips, og hvis du er ekstra heldig måske hvalhajen. Det er heller ikke helt ualmindeligt, at der vil dukke Manta’er op.

Brothers Islands

Det tager mange timer sejlads at nå hertil. Du vil sejle hele aftenen og natten med. Nyd turen, og du vil opleve den mest fantastiske stjernehimmel over Røde havet.

Ca. 200 km. fra Ras Mohammed, helt offshore, dukker 2 små øer op “in the middle of nowhere” – bogstaveligt talt. Ø’erne der ligger kun 5 min. fra hinanden, har fået navnene “Big Brother & Little Brother”. Begge brødre byder på utrolig vægdykning af bløde koraller og gorgonian skove. Ø’erne tiltrækker meget liv pga. strømmene, og udover de mange hajarter, findes der også en bred vifte af fiskearter såsom store tun, jackfish og skoler af barracudaer & snappers.

Der findes 2 vrag på Big Brother; Aida – Et egyptisk forsyningsskib som ligger på 30-60 meters dybde. Og Numidia – Et skotsk fragtskib som ligger på 10-85 meter. Begge vrag er dækket af bløde og hårde koraller, og der er FYLDT med liv.

Daedalus

80 km øst for Marsa Allam, besøger vi dette isolerede rev, hvor du kan opleve nogle af de mere imponerende dyk i det Røde Hav. Mindre end en kilometer bred er revet, prydet med koralvægge, og fyldt med et smukt udvalg af typiske rødehavsarter. Husk altid at holde øje ude i det blå, hvor alt kan passere; Oceanic whitetip, revhajer og mantas ses ofte her. Daedalus er især kendt for hammerhajerne, som specielt i de sene sommermåneder og efterår, kan ses i store skoler meget tæt på.

Elphinstone

Elphinstone ligger 12 km fra nærmeste land, og ca. 30 km fra Marsa Alam. Stedet er berømt for sit drift-dive, som fører dig langs de vidunderlige dybe vægge, som er rige på koraller. Hvis du er heldig, kan igen møde både delfiner, Oceanic whitetip, hammerhajer og revhajer. Elephinstone har fremragende plateauer på både nord- og sydsiden – og du vil få brug for mindst tre dyk for, at udforske dette fantastiske dykkersted fuldt ud.

 

 

Tilmeldte
4 /22
Tilmeldingsfrist
01.03.2024
Tidspunkt
01.09.2024 kl. 13.00 - 08.09.2024 kl. 18.00
Sted
Rødehavet
Pris
0,00 kr.
Du har efterfølgende mulighed for selv at rette din tilmelding eller afmelde dig, under 'Mine tilmeldinger'

Kalender

Nyheder

Forum

Herlev Dykkerklub Jernlungerne - Borgerdiget 109 - 2730 Herlev